Wie zijn wij?

Hij

Alfred Roosmale Nepveu (1958) heeft in 1981 zijn rechtenstudie in Leiden afgerond. Hij heeft daarna steeds in de rechtspraktijk gewerkt. Alfred was meer dan dertig jaar, tot 2019, rechter. Hij is tien jaar civiel kort geding rechter geweest in ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast heeft Alfred jarenlang beroepscolleges bij Avans Hogeschool voorgezeten en is hij voorzitter geweest van een college van toezicht in een penitentiaire inrichting en bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars.

Alfred heeft geleerd om mensen met elkaar in gesprek te brengen en hen zo te helpen zelf hun probleem op te lossen, zoals ook mediators doen. Maar Alfred kan, anders dan bemiddelaars doen ook een juridisch beargumenteerde beslissing geven, zonder dat een procedure bij de rechter nodig is.

Zij

Carin Linssen (1959) heeft Nederlands recht gestudeerd in Utrecht. Na haar afstuderen in 1984 werd zij advocaat in ’s-Hertogenbosch. Zij werkte ook een aantal jaren als jurist in de gezondheidszorg waarin zij ondermeer de fusie van ziekenhuizen begeleidde. De laatste 25 jaar werkte zij als advocaat scheidingsbemiddelaar vanuit haar eigen praktijk in Oss. Zij heeft haar praktijk als advocaat beëindigd.

Carin heeft het “gevecht om te winnen en het overtroeven van de tegenpartij” wel afgeleerd toen zij mediator werd. Met luisteren en vragen stellen komt de oplossing van een conflict meestal al in zicht. Carin heeft bij de vereniging Vfas de juridische specialisatieopleiding Familierecht en de specialisatieopleiding tot Scheidingsmediator gevolgd.

Wij

Voormalig rechter en oud-advocaat en al zo’n dertig jaar getrouwd. Die combinatie werkt dus blijkbaar. Wij hebben onze kennis, ervaring, vaardigheden en visie samengebracht in Roosmale Nepveu conflictbeëindiging.

Ieder heeft een eigen rol: Alfred is de sturende bemiddelaar en beslisser, Carin is de co-mediator en faciliteert het proces.